drawing

Sharma Springs Residence

Sharma Springs Residence

The crowning glory of all residential buildings designed by IBUKU. Sharma Springs is the tallest bamboo structure built in Bali. The main building has six levels, four bedrooms, a spacious living room with an excellent view, and a 15 meter long tunnel entrance. The structure…

Temple View House at Green Village

Sweet and simple, with three levels cascading down the slope toward the river. Equipped with a large master bedroom, two guest rooms, and an open living dining area.  Enter via the top level through a round door framed by two cocoon shaped bamboo baskets. Location: Sibang…

Sunrise House at Green Village

Sunrise House at Green Village

Sunrise House, designed in the shape of a leaf and facing east, was the second residential building to be constructed at Green Village. The building has four levels staggered down a slope. It contains a master bedroom, two guest rooms, an open plan kitchen, dining,…

River House at Green Village

River House at Green Village

River House was designed for a family of four. There are five levels if you include the crow’s nest office that perches over the living room with a view of the front door. The lower level leads you past a bamboo ‘flying pool’ and into…

Garden House at Green Village

Garden House at Green Village

Garden House is set in a coconut grove. It has two bedrooms and an open air living room and kitchen area protected from the elements under a peaked roof yet open to the surrounding permaculture garden beds. Location: Sibang Gede, Bali Client: Individual Site Area:…

Villa Kelapa at Green Village

Villa Kelapa at Green Village

Inspired by Sumatran Minangkabau architecture, Villa Kelapa is sheltered by two horn shaped roofs, one stacked on over the other. This building is larger and longer than most Green Village homes. It has fully air conditioned rooms, including a master bedroom, a guest room, and…

Tower House at Green Village

Tower House at Green Village

The Tower House is supported by multiple bamboo poles fastened together to form a basket-like central column. This travels from the building’s foundation, up through the four levels of the house. The master bedroom at the top provides excellent views of the volcano on a clear…