Homes

Sharma Springs Residence

The crowning glory of all residential buildings designed by IBUKU. Sharma Springs is the tallest bamboo structure built in Bali. The main building has six levels, four bedrooms, a spacious living room with an excellent view, and a 15 meter long tunnel entrance. The structure…

Ananda House at Green Village

Ananda House at Green Village

Ananda House was featured in the May 2017 edition of Architectural Digest. Built for David Hornblow and his family, Ananda House consists of three delicate multi-level structures, perched like birds on the terraced slope. Elegant structural fan-beams extend up to four levels and curving leaf- shaped roofs sweep…

Leaf House at Green Village

Leaf House at Green Village

Leaf House is a private home located in Green Village Bali. Location: Sibang Gede, Bali Client: Individual Site Area: 1387 sqm Floor Area: 272 sqm Build Time: 10 Months Completion: December 2014

Pondok at Green Village

The Pondok structure was designed as a one bedroom studio-style pavilion with a light filled tunnel connecting the bedroom to the enclosed bathroom. Featuring the classic IBUKU oval doors, slices of bamboo and paper walls, and bespoke IBUKU furniture. Location: Sibang Gede, Bali Client: Individual Site…

Cacao House at Green Village

Cacao House is an elegant three story home at Green Village, built within a wild cacao grove. Permaculture gardens surround the house and embrace the private pool and guest house. Location: Sibang Gede, Bali Client: Individual Site Area: 1210 sqm Main Building Floor Area: 304,4…

Sunrise House at Green Village

Sunrise House, designed in the shape of a leaf and facing east, was the second residential building to be constructed at Green Village. The building has four levels staggered down a slope. It contains a master bedroom, two guest rooms, an open plan kitchen, dining,…

Palm Villa at Green Village

Palm Villa was the first Green Village home to be constructed. It set the standard for future Green Village homes. The structure is complete with all the amenities of modern living, but designed in a new way. The living space is open and connects you…

Temple View House at Green Village

Sweet and simple, with three levels cascading down the slope toward the river. Equipped with a large master bedroom, two guest rooms, and an open living dining area.  Enter via the top level through a round door framed by two cocoon shaped bamboo baskets. Location: Sibang…

Minang Guesthouse at Green Village

Minang Guest House at Green Village

The guest house of the Garden House, the Minang structure follows a similar architectural vocabulary. It has an elegant Minangkabau roof with an open air bedroom. The pool is jumping distance from the bed. Location: Sibang Gede, Bali Client: Individual Site Area: 30  sqm

River House at Green Village

River House was designed for a family of four. There are five levels if you include the crow’s nest office that perches over the living room with a view of the front door. The lower level leads you past a bamboo ‘flying pool’ and into…

Garden House at Green Village

Garden House at Green Village

Garden House is set in a coconut grove. It has two bedrooms and an open air living room and kitchen area protected from the elements under a peaked roof yet open to the surrounding permaculture garden beds. Location: Sibang Gede, Bali Client: Individual Site Area:…

Villa Kelapa at Green Village

Villa Kelapa at Green Village

Inspired by Sumatran Minangkabau architecture, Villa Kelapa is sheltered by two horn shaped roofs, one stacked on over the other. This building is larger and longer than most Green Village homes. It has fully air conditioned rooms, including a master bedroom, a guest room, and…

Tower House at Green Village

The Tower House is supported by multiple bamboo poles fastened together to form a basket-like central column. This travels from the building’s foundation, up through the four levels of the house. The master bedroom at the top provides excellent views of the volcano on a clear…

Gianyar Garage

The Gianyar Garage is characterized by its bold geometry. The lower level serves as a car park with a small enclosed office to one side. Above is one residence for a grounds keeper. Location: Gianyar, Bali Client: Private Floor Area: 120 sqm

Green Village Residential Community

Green Village is a community of private homes on the Ayung River valley in Bali. Developed as an extension of the Green School community, it is a short walk from the Green School campus. Each of the twelve existing homes are unique and were custom designed…