Sharma Springs

Sharma Springs was designed for the Sharma family as a jungle fantasy escape. It is a 6-level, 4-bedroom 750sqm home overlooking the Ayung river valley, built almost entirely of bamboo. The entry to the house is via a dramatic tunnel-bridge that brings you directly to the open air living, dining, and kitchen spaces on the 4th level. The staircases circle around the central tower to the levels below: kids play room, as well as four bedrooms and a library that each enclose for air-conditioning with full length spinning glass windows. The 6th-floor lookout has sunset views over the Ayung river valley and Green Village.   Master metal smiths custom-built the shower stalls, stone carvers from Java carved boulders into counter slabs. Our team also custom designed each item of the furniture for this house. The gardens are also by Ibuku, based on permaculture design principles.